Khamis, 21 Mac 2013

KEPUTUSAN SPM SMKKN 2013

Tahniah diucapkan  kepada pelajar-pelajar yang berjaya mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM tang baru diumumkan khususnya kepada:
1. Umi Kalsom bt Omar  - 7A
2. Nurul Nadia bt Mohamad - 7A
3. Siti  Nurul Afiqah bt Abdullah - 6A
4. Mohamad Azani b Mohd Saubi - 6A
5. Mohd Rosyazwan b Roslan - 5A
6. Nur Afiqah bt  Ahmad Zahir - 5A
7. Muhammad Shukor b Abu Bakar - 5A
8. Ainul Shuhada bt Abu Bakar - 4A
9. Mohd Fahmi b Che Amat - 4A
10. Nor Fatin Ashikin bt Md Khosim - 4A
11. Saidah Nasra bt Ismail - 4A
12. Siti Nor Komariah bt M Hamzah - 4A
13. Nur Afiqah bt Azizan - 4A
14, Mohd Zakir b Ismail - 4A

Pencapaian mata pelajaran Bahasa Melayu sekolah juga meningkat kepada 95.35% dengan GP 4.88. mengatasi GP terbaik sebelum ini iaitu 5.0(2011), Bilangan pelajar yang mendapat gred A ialah 75 orang. Bilangan ini merupakan bilangan tertinggi berbanding subjek lain seperti Sains ( 27 orang) , Matematik (23 orang), pend. seni ( 23 orang), Pendidikan Islam ( 12 orang ) dan Sejarah ( 10 orang) Tahniah kepada semua guru Bahasa Melayu tingkatan 5 iaitu Cikgu Anita Che Ad, Cikgu Roshidi Derani, Cikgu Che Noranuwi, Cikgu Nurfaezah Ibrahim, Cikgu Khadzijah Ahmad, Cikgu Zeti Azila Daud dan Cikgu Hasiah Ali.
Tahniah juga kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 Sains dan 5PD1 yang berjaya mendapat bilangan A paling ramai di bawah bimbingan Cikgu Anita Che Ad. Tahniah juga kepada pelajar 5PS1 yang berjaya lulus bahasa Melayu dan mendapat sijil SPM. Tahniah kepada  Bob, Syakir, Afifi, Aliff Iqbal, Mohd Fadhil, Haqkim, Qatrun Aini, Sarimah, Mariam, Kamariah dan Nadia. Cikgu mengagumi kesungguhan anda semua untuk berjaya.

Sesungguhnya  kejayaan ini tidak akan terjadi tanpa kesungguhan kita semua. Jangan .lupa untuk bersyukur kepada Allah yang membantu kita untuk berjaya. Semoga pelajar  SPM 2013 di SMKKN akan mencontohi  kejayaan abang-abang dan kakak-kakak kita ini. Rajin-rajinlah menghadiri kelas tambahan yang dianjurkan dan jangan ponteng sekolah jika ingin berjaya.Tiada ulasan:

Catat Ulasan